< Back

Vernisáž: dočasná galerie Café Hoffmann v Bruselu

25. 9. 2023

384505819 320288790544999 2401684260222732973 n

Ve čtvrtek 21. září se Zastoupení podílelo na organizaci vernisáže v dočasné galerii Café Hoffmann v Bruselu. Jednalo se o zahájení měsíc trvající akce, kterou připravilo České centrum v Bruselu. 

Vernisáž měla tu čest být součástí Brussels Design September a Roku Art Nouveau v Bruselu, což dodalo jejímu významu ještě větší váhu a upoutalo pozornost milovníků umění a designu. Během vernisáže měli navíc hosté možnost ochutnat vybraná jihomoravská vína, což vytvořilo příjemnou atmosféru.

Samotné vernisáži předcházela akce Zahraniční kanceláře CzechTrade v Bruselu, Česko-belgické networkingové fórum o designu, které přineslo další příležitosti k diskuzi a propojení kreativních jednotlivců a institucí.

Cílem této výstavy je představit veřejnosti dílo a odkaz Josefa Hoffmanna, význačného architekta a designéra, jehož původ sahá do Brtnice na Vysočině, avšak jeho umělecká cesta ho později zavedla až do Vídně, kde dosáhl velkého uznání. Josef Hoffmann je v Belgii znám především jako klíčová postava stylu Art Deco a autor slavného Palais Stoclet v Bruselu. Jeho návrhy na nábytku, včetně ikonických židlí TON, jsou dodnes základem moderního designu.

Tato výstava není pouze statickým zobrazením uměleckých děl, ale i interaktivním prostorem, který nyní dočasně umožňuje setkávání a pro zájemce také kreativní workshopy. Café Hoffmann se tak stalo centrem pro diskusi a tvůrčí aktivity spojené s dílem Josefa Hoffmanna. Café Hoffman bude otevřeno až do 29. října každý den od 13 do 19 h. Více informací o doprovodném programu a workshopech, které budou po celou dobu výstavy probíhat, najdete ZDE.