< Back

Edu Café: Překonávání genderových rozdílů v odvětvích STEM prostřednictvím (a ve) vzdělávání

14. 5. 2023

346597988 924050872222538 917478944096999095 n

Ve středu 10. května, proběhlo již tradiční EduCafé, tentokrát na téma Překonávání  genderových rozdílů v odvětvích STEM prostřednictvím (a ve) vzdělávání.

Tematicky tentokrát zasedly do odborného panelu pouze ženy. Prvním hostem byla Johana Jonáková, pracující v neziskové organizaci Gender Studies o. p. s., které je informačním, konzultačním a vzdělávacím centrem v otázkách genderové rovnosti ve společnosti. Druhým hostem pak byla Olga Maximová z neziskové organizace Czechitas, jež se zaměřuje na vzdělávání žen v IT dovednostech a pomoc ženám při hledání práce v IT oboru.

Celou debatu moderovala Zdeňka Trachtová, zpravodajka Českého rozhlasu v Bruselu.

Diskuze přiblížila hostům téma nízkého zastoupení dívek v technických a vědeckých studijních oborech a posléze i profesních kariérách. Snahou bylo také zapojit diváky do debaty například prostřednictvím sdílení jejich vlastních zkušeností s překážkami na jejich cestě k technickým a vědeckým oborům. Po debatě na hosty čekala ochutnávka z výběru jihomoravských vín a drobné občerstvení. 

Akce se uskutečnila ve spolupráci s Českou styčnou kanceláří pro vzdělávání a výzkum v Bruselu (CZELO).

Na fotografie (@Petra Israël) se můžete kouknout v naší GALERII. K dispozici je také záznam diskuze na našem YOUTUBE kanálu.