< Back

Další Café Tchèque za námi !

9. 5. 2022

perex

Ve čtvrtek 5. května proběhlo v Bruselu další ze série oblíbených Café Tchèque– již tradiční setkání příznivců českého jazyka a kultury.

Akce, kterou uspořádalo Centre d’Etudes tchèques na ULB, České centrem Brusel a naše Zastoupení, proběhla tentokrát v prostorách Českého centra Brusel.

Celý večer se nesl v neformálním duchu a účastníci mohli ochutnat nejen jihomoravská vína, či tradiční český moučník – perník – ale také stálici české gastronomické scény – chlebíček!

ct1

 

ct2

 

Během večera, kdy měli zahraniční studenti češtiny možnost procvičit si své jazykové znalosti s rodilými mluvčími a dozvědět se více o české kultuře, proběhl speed dating a kvíz o českých reáliích.

ct3

 

Nechyběla ani slepá mapa Česka, kdy účastníci podle fotografií známých českých míst hledali na mapě, kde se dané místo nachází. Z Jihomoravského kraje účastníci úspěšně našli na mapě zámek Lednici a propast Macochu.

ct4

 

Další Café Tchèque proběhne už 16. června v prostorách Plzeňského domu (Brusel). Hlavní hvězdou večera bude právě jižní Morava. Více informací k této události zveřejníme již brzy! 

 

Fotografie: © České centrum Brusel