< Back

Brno Design Days 2018

16. 10. 2018

20181006 185754

Již druhým rokem se stala naše Kancelář partnerem festivalu BRNO DESIGN DAYS, který každoročně ukazuje návštěvníkům design jako součást každodenního života. Ambicí je zvýšit veřejné povědomí o designu, prezentovat pozitivní změny, nové nápady a jejich přínos a hodnotu pro podnikání. V programu představuje nápadité příklady z praxe napříč obory prostřednictvím nejlepších řečníků z České republiky i ze zahraničí.

Po IMMERSE (zabrat se), UNSEEN (neviděný) se letos o slovo přihlásilo DISCLOSE, neboli odhalování tajemství. Designéři odhalovali tajemná zákoutí kreativního procesu, nevyslovené příběhy a nápady, které nespatřily světlo světa. Nezrealizované koncepty jsou často ty nejmilejší, bývají totiž příliš vizionářské a progresivní na dobu, ve které vznikly.

Každý ročník se odehrává na unikátní a běžně nepřístupné lokaci, která se díky festivalu na několik dní otevře veřejnosti. Po Distillery na Pekařské ulici a pasáži Jalta v předchozím roce, se letos otevřely prostory hotelu Avion.
Brněnská perla funkcionalismu, která je spolu s vilou Tugendhat jako jediná vyhlášená národní kulturní památkou tohoto architektonického stylu v Brně, se po dlouhých osmi letech otevřela veřejnosti. A to pouze od 4. do 7. října, kdy přivítala návštěvníky festivalu Brno Design Days.
Unikátní 40 metrů vysoká budova vznikla v roce 1928 podle plánů architekta Bohuslava Fuchse. Šířka parcely je pouhých 8 metrů a díky tomu se jedná o možná nejužší hotel v Evropě.

Letošní ročník návštěvníkům opět přinesl bohatý program, který nabídnul inspirativní přednášky,
workshopy, módní přehlídky či design shopy. O zábavu se navíc staralo kino, výstavy prací
studentů designu a designová kavárna, kterou měl na starosti lifestylový magazín Soffa spolu s Industra Coffee. Nechyběla networkingová party, hudba, dobré jídlo a originální drinky.

 

Téma kulturních a kreativních průmyslů a designu nabývá i v EU stále vyšší důležitosti zejména s rostoucím nástupem a zrychlováním vývoje umělé inteligence a moderních technologií, ale i proměn společnosti a vzdělávání, a proto je naše kancelář hrdým partnerem akce.

Fotografie z festivalu jsou ke shlédnutí v naší brněnské fotogalerii.