< Back

Science Café s Miroslavem Trnkou úspěšně za námi!

24. 6. 2021

Vystizek

V úterý 22. června se uskutečnilo další tradiční Science Café, tentokrát na téma "Extrémní sucho a jeho dopady“ s českým vědcem Miroslavem Trnkou.

Host diskuze Miroslav Trnka zasvětil svou vědeckou karieru zkoumáním efektu klimatických změn. Jeho výzkum se zaměřil především na klimatologii sucha a na metody monitorování sucha. Kromě jiného je profesor Trnka zakládajícím členem týmu INTERSUCHO, jedinečného online nástroje pro zobrazování intenzity sucha ve střední Evropě. Miroslav Trnka také zastává vedoucí výzkumnou pozici v Institutu výzkumu globální změny CAS a pozici na Mendelově univerzitě v Brně. 

V rámci diskuze se posluchači dozvěděli nejen o tom, jaká je aktuální situace v oblasti klimatu a nedostatku vody, ale také o tom, jaká by měla být na tyto problémy odpověď, jaké jsou předpovědi do budoucna, ale také o projektu INTERSUCHO profesora Trnky a budoucnosti jeho výzkumu.

Záznam streamu najdete v archivu videí na facebookovém profilu či na YouTube kanálu Zastoupení JMK.

 

Za spolupráci děkujeme Českému centru v Bruselu, Velvyslanectví ČR v Bruselu, Czech Globe a také skvělé moderátorce Pavlíně Pancové Šimkové.