< Back

Přednášky o EU znovu startují! Chceš se dozvědět víc o fungování EU a o naší práci? Pozvi si nás do školy!

27. 8. 2019

web

Proč má Jihomoravský kraj Zastoupení zrovna v Bruselu? Kolik europoslanců má Česká republika? Je nám Evropská unie k něčemu? Co všechno by bez evropských fondů nevzniklo?

Odpověď nejen na tyto otázky se snažíme najít během přednášek, které pořádáme pro studenty středních škol v Jihomoravském kraji! Na jaře loňského roku jsme přednášky zahájili a v letošním roce s nimi pokračujeme! Tak nepropásni možnost se s námi na podzim vidět! 

V první části prezentace ti představíme naši práci, ale také vysvětlíme, že slovo lobbying nemusí znamenat nic špatného! V další části tobě i tvým spolužákům popíšeme fungování institucí EU a evropské legislativy nebo třeba vyvrátíme některé z největších evropských mýtů. Co by tě dál mohlo zajímat? Tak třeba informace o tom, kam můžeš vyjet na stáž nebo kde se zapojit do některého z evropských projektů!

A jaké to zatím bylo? Během minulých let jsme už přednášeli pro více než tisíc studentů a díky zpětnému hodnocení víme, že více než 90 % z nich se dozvědělo něco nového a u 60 % studentů vzbudila přednáška zájem o dění v EU. Studenti nám také poskytli podněty, jak přednášky zlepšit, takže na podzim se můžeš těšit na vylepšené verze našich přednášek. Na to, jak to na našich přednáškách vypadalo v minulém roce můžeš kouknout v naší fotogalerii.

Zaujalo tě to, co sis právě přečetl? Pokud ano, předej informace o našich přednáškách ve tvé škole nebo se nám přímo ozvi na info@kjmk.eu.

Pro přednášku si můžeš vybrat ze dvou variant:

1. možností je přednáška o činnosti Zastoupení JMK při EU a o evropských institucích

2. možnost nabízí přednášku s některým z pracovníků evropských institucí nebo europoslancem

 

Těšíme se na budoucí spolupráci!